Portretten

Het tekenen van portretten vind ik geweldig om te doen.
Het gaat vaak om mensen of dieren die veel voor iemand betekenen, het geeft mij een goed gevoel om daar een mooi portret van te maken.
Door goed te kijken en precies de juiste kenmerken van mens of dier te benadrukken, probeer ik een goede gelijkenis te krijgen.Het geeft iedere keer weer veel voldoening als het uiteindelijke resultaat helemaal naar wens is van de opdrachtgever. 

Ik werk aan de hand van een of meer foto's. Deze moeten goed duidelijk zijn en zonder flitsogen. Het is ook mogelijk om meerdere foto's van mensen en dieren te combineren in één portret. Hoe beter de foto, des te beter en sprekender het portret!
Je kunt de foto's per mail of post naar mij toesturen. Ik zal deze dan beoordelen of ze geschikt genoeg zijn.

Voor het formaat van een tekening is het voor mij belangrijk te weten of je een standaard formaat lijst kiest, of een afwijkend formaat. Standaard lijstmaten zijn bijvoorbeeld: 20x30 cm, 30 x 40 cm, 40 x 50 cm, 50 x 60 cm. De tekening staat mooier in een lijst met passepartout.
Met passepartout wordt de tekening een stuk kleiner. Geef bij een bestelling duidelijk aan welk formaat je wilt.

De prijs van een portret wordt bepaald door het formaat van de tekening of schilderij, de kwaliteit van de afbeelding, de geschatte tijd die ik eraan zal besteden en eventuele speciale wensen.

Als het portret klaar is, stuur ik een gescande afbeelding van het origineel. Indien nodig en mogelijk, kan de tekening nog aangepast worden.
Als de tekening helemaal naar wens is, kan deze afgehaald of per post verstuurd worden. Zodra de betaling van je tekening binnen is, wordt de tekening goed verpakt, en verzekerd verzonden.  De verzendkosten per post  bedragen 7 euro.

Wanneer je interesse hebt in het laten maken van een portret kun je per email vrijblijvend een exacte prijsopgave vragen. 
Indien mogelijk, zou het fijn zijn als je alvast een of meerdere foto's van het dier of de persoon/personen meestuurt. 

De levertijd is van een aantal factoren afhankelijk, maar het duurt meestal niet langer dan 3 weken.

Voorbeelden

portretten

PORTRETTEN


portretten